Sensitiv

Dage med debat om særligt sensitive

sensitiv

Nyere forskning har vist, at ca. 1/5 af alle mennesker er særligt sensitive. Hvad vil det sige?
Og hvad kan vi gøre for, at særligt sensitive mennesker får en god hverdag og værdsætter sig selv?

Lene Sonne har tidligere været leder i en daginstitution, hvor man havde fokus på sensitive børn. Hun har været ansat på produktionsskoler, efterskoler og ungdomsskoler, og hun har undervist i mange forskellige sammenhænge.

I dag giver hun rådgivning til familier med sensitive børn, til sensitive unge og voksne.
Lene er forfatter til bøgerne "Sensitive børn" og ”Sensitive unge”.

Du kan reservere en plads her på hjemmesiden, eller ved at kontakte Roskilde Aftenskole på mail eller telefon.

Holdnr Navn Ugedag Start Sted
N9903 Sensitive voksne Tor 15‑03‑2018 19:00 Algade 31 Få ledige pladser

Et foredrag med debat om sensitive voksne for sensitive voksne, familie, venner og andre med interesse for emnet

Sensitive voksne

At være særligt sensitiv betyder, at man bearbejder sanseindtryk med flere nuancer og større dybde end andre. Det er ikke en diagnose, men et personlighedstræk. Op mod 20 % af alle voksne kan betegnes som særligt sensitive. Når man er så modtageligt et menneske, giver det nogle udfordringer. Samtidig ligger der i personlighedstrækket en række styrker og talenter, som kan komme mennesket selv og dets omgivelser til gode. Mange af de sensitive mennesker, der er voksne i dag, er vokset op med en fornemmelse af at være anderledes end flertallet og de har haft svært ved at forstå sig selv og deres reaktioner. Her kan det hjælpe af få indsigt i, hvad det vil sige at være særligt sensitiv og blive bedre til med enkle midler at drage omsorg for sig selv.

Foredraget vil give en introduktion til personlighedstrækket, og der vil være en række eksempler på, hvordan sensitive voksne oplever verden. Eksemplerne er fra Lenes praksis som rådgiver for sensitive voksne. Der vil også være fokus på redskaber og beskrivelser af, hvilke betingelser, der skal være tilstede for at skabe den bedst mulige trivsel og udvikling for sensitive mennesker.

Lene Sonne er medforfatter til tre bøger om sensitive børn og unge. Lene er uddannet pædagog og har tidligere været leder for en børnehave med fokus på særligt sensitive børn. Herudover er hun uddannet dramaleder, dybdeterapeut og filosofisk coach.

Lene arbejder i dag som rådgiver, konsulent og foredragsholder og betegner ligeledes sig selv som særligt sensitiv. Lene holder foredrag om sensitive mennesker over hele landet.

Læs mere om Lene på hendes hjemmeside: http://www.lenesonne.com/

Holdnummer: N9903
Første møde: 15-03-2018 19:00